Lumen juhla

20.11.2017

Lumen juhla –levyllä kohtaavat eurooppalaisen joululauluperinteen kimmeltävät soinnit

Suomalainen, skandinaavinen ja brittiläinen perinne kohtaavat Kamarikuoro Näsin joululevyllä

Lumen juhla, joka julkaistaan 2.12.2017 Tampereella. Levyn pääteoksena kuullaan englantilaisen Benjamin Brittenin A Ceremon of Carols, johon harppusäestys luo taianomaisen ja ajattoman jouluisen tunnelman. Mukana on suomalaisesta ohjelmistosta perinteisiä sekä hieman tuntemattomampia joululauluja, uudemmat Matthew Whittalilta ja Einojuhani Rautavaaralta, sekä ruotsalaisen joulu-ohjelmiston vanha klassikko Joulu, loisteesi luo kuoronjohtaja Markus Yli-Jokipiin uutena sovituksena.  

 

Per-Erik Moraeuksen 1998 säveltämä Koppången (luonnonsuojelualue Taalainmaalla) on noussut Ruotsissa suosituksi joululauluksi ja se on kuulunut myös Kamarikuoro Näsin ohjelmistoon vuosien ajan.

 

- Tätä levyä varten pyysimme kääntäjä Anna-Maija Ihanderia suomentamaan tämän ihastuttavan joululaulun ja uskomme, että Aattohetki Koppångenissa tulee löytämään tiensä muidenkin suomalaisten kuorojen ohjelmistoon, kuvailee Yli-Jokipii. 

 

Levyllä säestävä harpisti Hanna Kenttämies ja Markus Yli-Jokipii ovat työskennelleet yhdessä jo vuosikymmenen ajan ja esittäneet Benjamin Brittenin A Ceremony of Carolsia useasti mm. Kamarikuoro Näsin kanssa. Levyllä esiintyy myös suuri joukko taitavia solisteja kuoron omista riveistä.

 

 

Kamarikuoro Näsin esikoislevyn julkaisukonsertti pidetään Viinikan kirkossa la 2.12.2017 klo 18.

Liput 20/15€, tuntia ennen ovelta tai tiketti.fi. Levy myynnissä julkaisukonsertissa tai Kamarikuoro Näsiltä, tilaukset nasinaani@kamarikuoronasi.fi.

 

Takaisin etusivulle